Change Text Size
Email Columns Print page
Columns: The Online newspaper for the University of Georgia community
Show Index
October 23, 2017   Columns Articles | Inside UGA | Stegeman Coliseum renovation completed
Magnify Stegeman Coliseum scoreboard 2017-v
The center-hung scoreboard in Stegeman Coliseum now includes 1,008 square feet of HD video and 1,054 square feet of LED sections. Photo by Steven Colquitt

Stegeman Coliseum renovation completed

October 23, 2017
Share    

The $8 million renovation to the University of Georgia's Stegeman Coliseum has been completed, providing a dramatic new look and opportunity for equally impressive enhancements to the venue's atmosphere.

The coliseum's updated "look" features new black seats, an improved LED lighting system, a state-of-the-art sound system and graphics above the horseshoe end celebrating past teams and retired jerseys. What will catch spectators' eyes immediately, however, is the addition of a massive center-hung scoreboard. All of the aforementioned, coupled with considerably more LED graphics panels, will greatly enhance the atmosphere within the venue.

This summer's work was Phase II of plans to upgrade Stegeman. Prior to last season, Phase I included the addition of an HD scoreboard and a dramatic mural covering the distinctive end wall of the arena's east end.

More than $20 million has been spent over the past decade to give Stegeman a 21st-century facelift.

The current projects follow a $13 million renovation in 2010 that transformed Stegeman's concourses, upgrading the graphics, enhancing spectator access to concessions and restrooms and adding 5,000 square feet of concourse space on each side of the arena. Those efforts won awards from both the American Institute of Architects and the Illuminating Engineering Society of North America.

Columns is produced by the University of Georgia | Division of Marketing & Communications | Feedback